Anadolu Medical Center

00905333040821 / 00905334818556 / 00905305100134

الجراحة العامة

Kirurgji e Përgjithshme

Kirurgjia ka përparuar dhe është bërë një degë e mjekësisë e cila kryen operacionet më të komplikuara. Megjithatë, kirurgjia e përgjithshme nuk është thjesht një degë që bën kirurgji të përgjithshme; shumë aktivitete të ndryshme, duke filluar nga kujdesi intensiv kirurgjik, ushqimi parenteral/enteral dhe trajtimi kirurgjik i infeksioneve, kryhen nga kirurgu i përgjithshëm.

Sëmundjet që mund të trajtohen në Departamentin e Kirurgjisë së Përgjithshme:

 • Sëmundjet e gjëndrës tiroide (struma, hipertiroidizëm)
 • Kanceri i gjirit dhe sëmundjet beninje të gjirit
 • Kanceri i ezofagut – sëmundjet beninje të ezofagut
 • Kanceri i stomakut dhe lloje të ndryshme të problemeve që lidhen me ulcerat e stomakut dhe zorrëve të vogla (duodenum)
 • Sëmundjet e zorrëve të vogla që kërkojnë operacion, pengim të zorrëve
 • Tumoret kolon-rektum, sëmundjet inflamatore
 • Sëmundjet anorektale: tumoret, hemorroidet, çarjet anale, fistula
 • Tumoret beninje dhe malinje të mëlçisë, cistet
 • Verdhëza obstruktive
 • Gurët dhe tumoret e fshikëzës së tëmthit dhe kanaleve biliare
 • Kistet dhe tumoret e pankreasit
 • Pankreatiti akut dhe kronik
 • Sëmundjet e shpretkës që kërkojnë operacion
 • Herniet e murit të stomakut dhe ijeve; herniat që zhvillohen pas operacionit
 • Infeksione të ndryshme të indeve të buta
 • Traumat dhe kirurgjia emergjente


Departamenti i Kirurgjisë së Përgjithshme të Anadolu Medical Center ka një numër nën-njësish, secila që kërkon njohuri të specializuara dhe përbëhet nga një staf ekspertësh dhe infrastrukturë të zhvilluar me të cilën ofron shërbime.

Nën-Njësitë e Kirurgjisë së Përgjithshme

 • Sëmundjet e Gjirit dhe Kirurgjia
 • Kirurgji ezofageale-stomak-zorrë
 • Kirurgjia e zorrës së trashë
 • Mëlçia-Pankreasi-Fshikëza e tëmthit-Kanali i tëmthit-Kirurgjia e Gjëndrës së Brendshme
 • Trajtimi kirurgjik i infeksioneve
 • Trauma-Kujdes intensiv kirurgjik


Teknikat diagnostikuese:

 • Takimi me pacientin dhe ekzaminimi fizik
 • Analiza të përgjithshme laboratorike
 • Teste radiologjike (rreze x, ultratinguj, CT, MR, angiografi, kolangiografi)
 • Endoskopia (ezofagoskopia, gastroskopia, kolonoskopia, kolangiopankreatografia endoskopike)
 • Teknikat e biopsisë perkutane

 

Teknikat e trajtimit:

 • Teknikat klasike kirurgjikale
 • teknikat kirurgjikale laparoskopike-endoskopike
 • Kirurgji Robotike

 

Për shkak të hapjes së fushës, Departamenti i Kirurgjisë së Përgjithshme Anadolu Medical Center punon në lidhje dhe koordinim me shumë disiplina. Shumica dërrmuese e pacientëve të Kirurgjisë së Përgjithshme përbëhen nga ata me lloje të ndryshme të kancerit. Departamentet e Gastroenterologjisë, Radiologjisë/Radiologjisë Intervencioniste, Patologjisë dhe Onkologjisë Mjekësore dhe Rrezatuese punojnë në bashkëpunim për të diagnostikuar sëmundjet dhe për të planifikuar fazat kirurgjikale dhe post-kirurgjikale. Departamenti ynë i Kirurgjisë së Përgjithshme punon ngushtë me departamentet e Endokrinologjisë dhe Mikrobiologjisë-Sëmundjeve Infektive. Departamenti punon në bashkëpunim me Departamentet e Kirurgjisë Torakale dhe ORL-së në disa kancere të ezofagut që trajton. Një fushë tjetër që lidhet me Kirurgjinë e Përgjithshme është traumatologjia. Për shkak se dëmtimet e shumta të sistemit të organeve shihen shpesh tek pacientët me trauma, departamentet e Ortopedisë, Neurokirurgjisë, Urologjisë dhe Kirurgjisë Kardiovaskulare punojnë së bashku me njëri-tjetrin. Veçanërisht në rast të dëmtimeve të rënda të shumëfishta të organeve, Departamenti i Kirurgjisë së Përgjithshme koordinon të gjitha këto fusha mjekësore. Një nga hapat më të rëndësishëm në trajtimin e pacientëve të Kirurgjisë së Përgjithshme është aftësia i tyre që të kthehen në jetën e tyre të vjetër sa më shpejt që të jetë e mundur pas operacionit. Kjo arrihet duke punuar në bashkëpunim të ngushtë me departamentin e Terapisë Fizike dhe Rehabilitimit.

  أيهان إردمير

  Dr. Profesor i Asociuar i Kirurgjia
  Kirurgjia – Kirurgjia e Përgjithshme
  علي أوغور إمري

  علي أوغور إمري

  بروفيسور في الطب
  قسم الجراحة العامة

  فافي أتالاي

  Prof Specialist i Kirurgjisë së Përgjithshme
  Kirurgjisë së Përgjithshme

  كمال رشا

  Dr., Kirurg Master, FACS, FACP, Kirurg
  Kirurgjia – Kirurgjia e Përgjithshme – SHKENCAT ONKOLOGJIKE – Kirurgjia ONKOLOGJIKE